dinsdag 9 februari 2010

Fragment uit "Reiziger in Limburg" opgenomen in Amsterdamse literaire bundel

Op zaterdag 30 januari 2010 werd de nieuwe literaire bundel van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel gepresenteerd. In dit boekwerkje zijn verhalen en gedichten opgenomen van de deelnemers aan het maandelijkse Open Podium, die in 2009 aldaar uit eigen werk hebben voorgedragen.
Het bijzondere van déze editie ("Van het Oosterdok 2009") is, dat er óók een bijdrage uit Parkstad is opgenomen, afkomstig uit het -in eigen beheer uitgegeven- boek "Reiziger in Limburg".
Schrijver van het verhaal, Maurice Meyers, is bijzonder in zijn nopjes met zijn aandeel in deze OBA-productie. "Het komt nou eenmaal niet elke week voor, dat een Limburgse bijdrage in een Amsterdams boekwerkje wordt opgenomen", glundert de Kerkradenaar.
Toch kwam het niet helemáál als een verrassing dat het verhaal "Toekomstwens, Rotterdam & Racoon" opgenomen zou worden in deze literaire bundel. "Het verhaal heeft namelijk een duidelijke link met Amsterdam. Vandaar dat ik voor déze bijdrage gekozen heb", aldus de sympathieke auteur.

Ook benieuwd naar het hierboven genoemde verhaal? "Reiziger in Limburg" bevat verzamelde columns over Limburg, muziek, verleiding, literatuur, maatschappij en sport, en is verkrijgbaar bij: boekhandel Winants te Heerlen, boekhandel Krings te Sittard en boekhandel Leeskunst te Kerkrade. En natuurlijk via: http://reiziger-in-limburg.blogspot.com

Geen opmerkingen: