woensdag 10 december 2008

Grenze(n)loos bijzonder (1)

Kunst is "onbegrensd" ademen. Door mijn interesse in fotografie, cultuur en kunst ontdekte ik een uniek "atelier" met de naam "Grenzenlos" (Adres: Kleikstrasse 81, Herzogenrath).
Het is echter niet alleen een atelier voor verschillende kunstenaars, maar tegelijkertijd kun je hier in een relaxte sfeer gezellig een kopje koffie drinken en een stuk taart eten (iedere week is er een andere taart in de aanbieding). Buitengewoon verrukkelijk vind ik persoonlijk de "Mangotorte", maar toen ik gisteren weer eens binnenliep bij ‘Grenzenlos’, was de "Chokoladen-Kirsch-Torte" óók een streling voor de tong…

Eveneens een eervolle vermelding waard: het atelier in het oude station van Herzogenrath, Kunst Forum Herzogenrath én Abdij Rolduc te Kerkrade.

Herzogenrath is écht de moeite waard om te bezoeken. Heel veel mooie huizen en gevels voor degenen die er oog voor hebben. Én er zijn genoeg gezellige café’s, terrasjes én galeries.
Wat betreft kunst, cultuur en gezelligheid kunnen we nog veel leren van onze oosterburen!

‚Grenzenlos‘ ligt aan de voet van een echte burcht (Burg Rode). Toeristen die Burg Rode komen bekijken, en moe zijn van het beklimmen van de vele trappen en hellingen, kunnen ná hun Burg-avontuur even (letterlijk) op adem komen bij Grenzenlos onder het genot van een kop koffie en wat lekkers.
Het ‘atelier’ draagt de Fair Trade-handel een warm hart toe, en probeert een werkervaringsplek te zijn voor werkzoekende vrouwen. Ook kunstenaars die hun naam nog niet gevestigd hebben (maar wel héél leuke dingen maken) hebben hier een gezellige plek om hun mode en kunst aan de man of vrouw te brengen.

Dus: koopt u hier uw cadeaus voor de Kerst of wilt u gewoon uzelf eens verwennen, dan draagt u tegelijkertijd een steentje bij aan een betere toekomst voor tientallen mensen.

Voor meer foto's, kijk op:
http://zuidenwind.blogspot.com/2008/06/grenzeloos-en-bijzonder.html

(wordt vervolgd)

Foto: © Sally

Geen opmerkingen: